KOHAKU こはく
   Strona główna Artykuły FAQ Forum
Czerwiec 18 2018 07:18:51   
Nawigacja
Portal
  Strona główna
  Artykuły
  Forum
  Szukaj
  AniPrzegląd
  Grupy Userów
  FAQ
  Zasady

Recenzje/opisy

Japonia
  O języku
  Z innej strony
  Stereotypy, najgłupsze pytania
  Harajuku
  Origami

Artykuły dla otaku
  Manga w Polsce
  Anime vs. rodzice
  Prawdziwy otaku
  Słownik
  Gra: FeelRO
  Gra: Metin2
  Gra: Cabal Online
  Gra: Shaiya
  Gra: Aion

Smaczne przepisy
  Ryż do sushi
  Tekka-maki sushi
  Chawan mushi
  Agedashi tofu
  Dango
  Bułeczki
  Sukiyaki

Zapowiedzi

Inne
  Teledyski
  Tapety
  Strefa YAOI
  Openingi i endingi PL
  Skanlacje PL
  Teksty i tłumaczenia piosenek

Po japońsku...
  Pozdrowienia, powitania
  Pożegnania
  Podziękowania
  Przeprosiny

Dla zarejestrowanych

Anime Download
- kilkanaście GB anime :)
Ostatnie Artykuły
Durarara! ed 2
Durarara! op 2
Lovely Complex ending 2
Lovely Complex openi...
Full Metal Alchemist
Reklama

Kohaku

Najaktywniejsi
Na miejscu 1 jest:
Kwiat_Wisni
Avatar

Punktacja:
Ogólne: 1268
Bonusy: 0
Kary: 0

2) =midorineko (905 pkt.)
3) YumiYuki (294 pkt.)
4) %Hachiko (263 pkt.)
5) %Heaven (235 pkt.)
6) %Vaskes (226 pkt.)

Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 216
Najnowszy Użytkownik: ~Serviceviq
Ryż do sushi
Składniki:
3 szklanki (600g) białego ryżu krótkoziarnistego
3 szklanki (750ml) wody
Ocet do sushi: 1/2 szklanki (125ml) octu ryżowego, 1/4 szklanki (55g) cukru, 1/2 łyżeczki soli

1. Wsyp ryż do dużej miski, zalej zimną wodą, wymieszaj. No i odcedź. Powtórz czynność dwa cy trzy razy, aż woda będzie prawie przejrzysta. Odstaw ryż w sitku lub durszlaku przynajmniej na pół godziny. W tym czasie przygotuj ocet do sushi.
2. Jeśli nie masz parowara, możesz ugotować ryż w garnku. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem ok. 12 min, aż woda wyparuje. Zdejmij ryz z ognia, odstaw do wystygnięcia nie zdejmując pokrywki.
3. Przełóż ryż do dużej, niemetalowej miski z płaskim dnem. Łopatką do ryżu, płaską drewnianą łyżką lub plastikową szpatułką krój ryż pod ostrym kontem, aby rozdrobnić powstałe grudy. Podczas tego cały czas dolewaj ocet. ^^ Nie musisz wykorzystać go całego, bo ryż nie powinien byc nadmiernie mokry ani papkowaty. xD
4. Kontynuuj krojenie, podnosząc i przewracając ryz z brzegów do środka miski.
5. W tym czasie drugą ręką wachluj ryż, aż niemal całkiem ostygnie (ale nie przesadzaj z tym wachlowaniem xD). Podczas przyrządzania sushi ryż trzymaj przykryty wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aby nie wysechł.

Przepis z książki z serii "Podróże kulinarne" - "Kuchnia japońska"

Itadakimasu! ^^
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.

Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.

Brak ocen.
Recka/opis
Denpa Teki na Kanojo OVA
Juu Juuzawa, jako zwykły nastolatek, nie spodziewał się aż tak dziwnego obrotu sytuacji, mianowicie, chłopak który żyje bijatykami ze szkolnymi 'kolegami', ma lęki przed dziewczyną, i to z pozoru, kompletnie bezbronną...

- czytaj całość
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie



Rejestracja
Zapomniane hasło?
Ankieta
Ile serii anime obejrzałeś/aś w swoim życiu?

Nie wiem, nie liczę...
Nie wiem, nie liczę...
19% [4 Głosów]

Żadnej.
Żadnej.
5% [1 Głosuj]

Jedną lub dwie.
Jedną lub dwie.
5% [1 Głosuj]

Około dziesięciu.
Około dziesięciu.
5% [1 Głosuj]

W granicach trzydziestu.
W granicach trzydziestu.
19% [4 Głosów]

Mniej więcej pięćdziesiąt.
Mniej więcej pięćdziesiąt.
14% [3 Głosów]

Od osiemdziesięciu do stu.
Od osiemdziesięciu do stu.
5% [1 Głosuj]

Więcej niż sto; niezły wyjadacz ze mnie >:D
Więcej niż sto; niezły wyjadacz ze mnie >:D
14% [3 Głosów]

666 \m/
666 \m/
14% [3 Głosów]

Głosów: 21
Rozpoczęta: 05/09/2010 19:13
Zakończona: 19/07/2011 22:16

Archiwum Ankiet
Losowy AMV
Posłuchaj...
Velonica - Aqua Timez (Bleach)
Gravity - Yoko Kanno (WR)
Eiko Shimamiya - Higurashi no... (HNNKN)
Nightmare - The world (DN)
Ali Project - Kinjirareta (RM)
... zobacz więcej